Právě čtete

4

Nový Hrad o Velikonocích

krakenek 8. dubna 2007
Tak zas po dlouhé době píšu něco o sobě. Snad to bude stát za to........
V sobotu jsme (já, ségra, tatík a švagr) vyrazili na výlet kolem Adamova. Vlak nám jel něco málo po osmé a tak jsme už v 7.00 vycházeli z domu. Byla celkem kosa, ale nic hroznýho. Vlak jsme v pohodě stihli a o půl deváté jsme už pochodovali na adamovském nádraží. První zastávka byla ve zdejší nálevně. Musím zdůraznit, že jsme opravdu nepočítali s tím, že by měli před devátou otevřeno...měli :D

Po povinném napojení jsme se vydali cestou kolem Adastu (Fabrika na polygrafické stroje) do lesa směrem k Novému Hradu. Během cesty jsme měli ještě jednu zastávku v hospůdce pod hradem, kde jsme si pohladili oslíky, dali si utopence a něco k pití. Nebudu popisovat, jak probíhala objednávka, protože by to bylo aspoň na dvě stránky, ale sranda to byla. Pak následovala nejhorší část cesty a to vylézt hoodně příkrý a celkem i dlouhý kopec k hradu. Nebylo by od věci říct, že někteří kolemjdoucí tuto překážku nezdolali a na hrad se ani nepodívali.

Na hradě bylo skvěle. Shlédli jsme se na hranou scénku na nádvoří, poseděli v šenku, vylezli na věž a ochutnali ovesné placky. Taky jsme se prošli po 'jarmarku', kde si ségra koupila něco na památku. Potom jsme vyrazili na Máchův památník.

I když nebylo zrovna moc slunečno a teplo, šlo se skvěle. K památníku jsme se dostali poměrně rychle, před tím jsme ale museli zdolat ještě jeden trochu nepříjemný kopec. U památníku jsme se potom vyfotili, dali si svačinu a chvíli jen tak zírali do krajiny. Pak nám ale začalo být chladno a tak jsme se vydali po cestě do Josefova. Šlo se už jen z kopce, takže to ubíhalo strašně rychle. Plánovali jsme, že se v Josefově naobědváme, ale hospoda byla zavřená, tak jsme šli rovnou zpátky do Adamova. Kolem čtvrté jel vlak a tak jsme byli v Brně už asi o půl páté. Na Staré osadě jsme si dali pozdní oběd a jeli jsme domů. Nakonec jsme ušli z kopce do kopce hezkých 14 kiláků a procházka to byla super.

K večeru jsme potom slavili narozeniny mojí sestřičky, které bylo 25 roků. Přišel i brácha s Táňou a tak jsme seděli až do půlnoci. Pak jsme se rozešli a já jsem ještě se švagrem v noci dal vodárnu a pak jsem taky zalehnul.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Aktivče xD Ty výlety zní docela dobře, to vymýšlíš sám, kam se půjde?
Jinak ta fotka toho vlaku je fakt pěkná...

Anonymní řekl(a)...

Mno, tak vymýšlím některý, ale tenhle má na svědomí ségra :)) A bylo to dobrý, rozhodně doporučuju ;)

Dík za pochvalu :-*

Perfect... řekl(a)...

Tyjo obdivu lidi, kteří nejsou líní jít někam na výlet :)). Jinak, že přeju všecko nej ;)...

Anonymní řekl(a)...

Hehe, já se taky obdivuju, protože jsem děsně línej. Ale náhodou je to super, rozhodně doporučuju! A přání vyřídím... :)

Okomentovat

Copyright 2010 Krakenkův blog