Právě čtete

0

Výlet na Vysočinu

krakenek 26. dubna 2007
Dneska jsme s tátou odpoledne nasedli do naší šádesky a vydali jsme se na výlet. Jeli jsme se podívat do okolí na mapě těžko najitelných Moraveckých Pavlovic. Jako už tradičně tam pojedeme v létě na dovolenou a tak jsme se byli patřičně navnadit.

Nejdříve jsme se stavili v samotných Pavlovicích. Od našeho baráku je to rovných 50 kiláků a táta mi nechce věřit, že jsme to dali za 40 minut...prvně jsem tvrdil pětatřicet, ale to bylo divný už i mě, takže si stojím za tou čtyřicítkou. Každopádně cesta to byla rychlá, když se dalo, táhli jsme to na stodvacet :) Ve vesničce se nic nezměnilo, těch 5 a půl lidí, co tam žije, stále dejchá a vše je na svým místě. Udělali jsme si procházku a nakonec jsme tam courali asi hodinu. Naštěstí nebylo vedro, protože tam je to z kopce do kopce. O půl paté jsme vyrazili do Nedvědice. Zajeli jsme si k nádraží a byli se podívat do kostelíku. Nemohlo se sice úplně dovnitř, ale nakouknout se dalo. Pak už jsme jeli přes Doubravník domů. Cestou jsme se ještě zastavili v Černvíru, kde je starý dřevěný krytý most...
Dřevěný krytý most přes Svratku v Černvíru je významnou památkou lidového stavitelství. Byl postaven roku 1718 a na Moravě je nejstarším mostem tohoto typu. Je 32 m dlouhý, 2,6 m široký a 4 m nad hladinou. Střecha mostu je pokryta štípaným šindelem.

Free Image Hosting at imagepolis.com Free Image Hosting at imagepolis.com Free Image Hosting at imagepolis.com

0 komentářů:

Okomentovat

Copyright 2010 Krakenkův blog